Οδοιπορικό στο Γράμμο


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ : ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΣΕ)

Παρασκευή 1/5

13:00 : Αναχώρηση από το Αγ. Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος της πορείας.
18:00 : Επίσκεψη στη Λυκορράχη Γράμμου. Εκεί έγινε η ηρωική μάχη στα Πατώματα που έκρινε την ανακατάληψη του Γράμμου από τον ΔΣΕ το καλοκαίρι του 1949. Μας οδηγεί ο σ. Μεταλλίδης Ηλίας, αξιωματικός του ΔΣΕ, που τραυματίστηκε βαριά στη μάχη και του απονεμήθηκε μετάλλιο ανδρείας για τη δράση του στο πεδίο των μαχών. Παρουσίαση της δράσης του ΔΣΕ από εκπροσώπους δύο γενιών, της Αντίστασης και της νέας γενιάς.
21:00 : Βραδυνό φαγητό στον ξενώνα. Διανυκτέρευση στην Αετομηλίτσα σε παραδοσιακό ξενώνα σε δίκλινα, τρικλινα και τετράκλινα δωμάτια για τους εργαζόμενους και σε κουκέτες για τους φοιτητές.


Σάββατο 2/5
7:30 : Πρωινό
8:00 : Αναχωρούμε με πεζοπορεία διάρκειας 2 ωρών για τις Αρένες, την κορυφογραμμή στρατηγικής σημασίας, όπου φαίνονται τα πολυβολεία και οι οχυρώσεις του ΔΣΕ. Επιστρέφουμε από το πυκνό δάσος που το είχαν κάψει με ναπάλμ και περνάμε από τη Δρακόλιμνη.
14:00 : Μεσημεριανό φαγητό στον ξενώνα.
17:00 : Επίσκεψη στην έδρα της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης στην Αετομηλίτσα.
21:00 : Βραδυνό φαγητό στα μαστοροχώρια της περιοχής

Κυριακή 3/5
7:30 : Πρωινό
8:00 : Αναχωρούμε με πεζοπορεία προς το ύψωμα 2150
15:00 : Επίσκεψη στο Νοσοκομείο του ΔΣΕ στις απυρόβλητες σπηλιές δίπλα στις πηγές του Αλιάκμονα.
Επιστροφή με στάση στην Καστοριά.

Τιμή συμμετοχής 50 € για φοιτητές, 100 € για εργαζόμενους
(περιλαμβάνει μεταφορά, δύο διανυκτερεύσεις και πρωινό καθώς και ξενάγηση από οδηγό - κάτοικο της περιοχής και μεταφορά με τζηπ από Αετομηλίτσα προς τις Αρένες προαιρετικά για όσους δεν διατίθενται να περπατήσουν)

Θα υπάρχει κινηματογραφικό συνεργείο για την κάλυψη του Οδοιπορικού με σκοπό να παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις και στο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης 2010.

Δηλώσεις συμμετοχής ως 20/04/09.


Προετοιμάζεται νέο οδοιπορικό για τις απελευθερωμένες περιοχές του Βιτσίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: