Σήμερα η ΚΟΕ έδωσε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18/3/2010

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΕ αναφέρονται τα παρακάτω:

1. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του επεισοδίου με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο στο συλλαλητήριο της 5ης Μάρτη αποδεικνύεται οριστικά αυτό που από την πρώτη στιγμή ήταν φανερό και που επισημάναμε από την ίδια κιόλας μέρα σε σχετική μας ανακοίνωση. Ότι δηλαδή εκτυλίχθηκε μια μεθοδευμένη προσπάθεια στοχοποίησης της ΚΟΕ, και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να φιμωθεί κάθε φωνή που ξεφεύγει από τα όρια της συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική ειδικά στις συνθήκες της σημερινής πρωτοφανούς επίθεσης στους εργαζόμενους. Η προσπάθεια στοχοποίησης ξεκίνησε από τη βουλή με τις ομιλίες του γνωστού Α. Γεωργιάδη και του Χ. Παπουτσή στα πλαίσια της ιδιότυπης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ και αναπαράχθηκε με την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που θύμισε τις πιο μαύρες σελίδες του μετεμφυλιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Καλούμε την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να ζητήσει άμεσα συγγνώμη μετά την κατάρρευση της σκευωρίας. Καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν τα περί οργανωμένης επίθεσης της ΚΟΕ, να αποκαταστήσουν έστω και τώρα την αλήθεια.
2. Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ επαναλαμβάνουμε ότι η διεξαγωγή του σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Χαλκιδικής πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και με χαιρετισμούς από τον πρωθυπουργό και τους προέδρους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αποτελεί πρόκληση στις σημερινές συνθήκες και διατυπώνουμε την πρότασή μας:
  •  Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ σε μεγάλο χώρο στην Αθήνα και να είναι ανοιχτό σε κάθε εργαζόμενο.
  • Να δοθεί ο λόγος σε όλους τους αγωνιζόμενους χώρους και κλάδους, τους απεργούς, τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων, τους άνεργους.
  •  Το συνέδριο να μετατραπεί σε βήμα διαλόγου και συντονισμού των αγώνων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και το σύμφωνο σταθερότητας.
3. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και Βρυξελλών. Ο αγώνας αυτός θα είναι μακροχρόνιος, θα κλιμακώνεται, θα διευρύνεται μέχρι την τελική απόσυρση των μέτρων και του κυβερνητικού προγράμματος σταθερότητας. Υποστηρίζουμε ενεργά την προσπάθεια συγκρότησης ενωτικών επιτροπών αγώνα σε όλη τη χώρα και τον πανελλαδικό συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων σωματείων, επιτροπών, κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στη 1μμ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της γραμματείας της ΚΟΕ, Νίκος Γαλάνης, δήλωσε τα παρακάτω:

«Θέλουμε να μιλήσουμε για την ΓΣΕΕ και για άλλα δύο θέματα. Το ένα ζήτημα είναι τα γεγονότα με βάση τον Παναγόπουλο και τα όσα ακολούθησαν, και το άλλο ζήτημα είναι το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Με βάση τη χθεσινή αστυνομική ανακοίνωση, ότι ασκήθηκε δίωξη σε τρία συγκεκριμένα άτομα για τα επεισόδια με τον Παναγόπουλο στις 5/3 στο Σύνταγμα, αποδεικνύεται αυτό που από την αρχή είχαμε πει: Ότι η αυθαίρετη και γκεμπελίστικη χρέωση του επεισοδίου στην ΚΟΕ και κατ’ επέκταση στον ΣΥΡΙΖΑ και η στοχοποίηση της οργάνωσής μας και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει να κάνει με το ότι βλέπουν την ΚΟΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δυνάμεις επικίνδυνες για τα αντιλαϊκά τους σχέδια και μέτρα. Θα θέλαμε σ’ αυτό το σημείο να κάνουμε ορισμένες αναφορές.

Οι αναφορές αυτές αφορούν τη ΓΣΕΕ, τον Παπουτσή, τα ΜΜΕ, τον Πάγκαλο και τον Γεωργιάδη. Όλοι αυτοί –ΓΣΣΕ, Παπουτσής, ΜΜΕ (και συγκεκριμένα μιλάμε για τον Καψή και τον Πρετεντέρη)- λειτούργησαν σαν προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ο κ. Παπουτσής, μέσα στη Βουλή, κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το γεγονός της αντιπαράθεσής του με τον υφυπουργό του και στοχοποίησε την ΚΟΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τις δυνάμεις που λειτουργούνε προβοκατόρικα και εγκληματικά. Θέλουμε ακόμα να κάνουμε και δύο αναφορές. Η μία είναι για τον κ. Πάγκαλο. Είμαστε μπερδεμένοι με τον κ. Πάγκαλο. Γνωστός χρόνια, βουλιμικός και στο ζήτημα της εργασίας ακόμα, αλλάζει πολλές δουλειές. Πριν από λίγα χρόνια ήτανε κλητήρας της CIA, στην περίπτωση με τον Οτσαλάν. Μετά από λίγο καιρό μεταμορφώθηκε σε υπάλληλος των Γερμανών, όταν του τρίξαν τα δόντια. Τώρα συνεχίζει να ‘ναι υπάλληλος των Γερμανών και του Όλι Ρεν. Τελευταία βέβαια μεταμορφώθηκε και σε υπουργό προπαγάνδας του Χίτλερ. Και πάει χέρι-χέρι, όχι με τον Καρατζαφέρη, αλλά με τον Άδωνη Γεωργιάδη, αυτόν το Χατζηαβάτη της ελληνικής βουλής, στα όρια του φασισμού, ο οποίος έχει χρεωμένο στα μέτρα του και στα σταθμά του να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και οτιδήποτε αριστερό, προοδευτικό κινείται στην ελληνική κοινωνία.

Θέλουμε να πούμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους να σταματήσουνε τη λάσπη απέναντι στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας και το ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε επίσης να πούμε στην παράνομη κυβέρνηση που έχει ο ελληνικός λαός, και λέμε παράνομη γιατί ψηφίστηκε με πρόγραμμα άλλο και εφαρμόζει άλλο πρόγραμμα, να σταματήσει να διώκει και να απεργάζεται σχέδια απέναντι και στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους εργαζόμενους της Ελλάδας. Και, τέλος, θέλουμε να καταγγείλουμε αυτή την κυβέρνηση για τη χρήση καμερών και δημοσιογραφικού τηλεοπτικού υλικού, για το φακέλωμα και την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και των διαδηλωτών. Γιατί τα τρία συγκεκριμένα άτομα που κατηγορούνται από την αστυνομική διεύθυνση, κατηγορούνται με βάση αυτό το τηλεοπτικό και δημοσιογραφικό υλικό. Η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και των διαδηλωτών συνεχίζεται, την ίδια στιγμή που έχει γεμίσει η Αθήνα με δακρυγόνα και με χημικά, είτε ληγμένα είτε φρέσκα, τα οποία δηλητηριάζουνε την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που θέλουνε μία διαφορετική πορεία για τους εργαζόμενους και την Ελλάδα.

Το θέμα δεν είναι η ΓΣΕΕ του κ. Παναγόπουλου. Το θέμα είναι οι εργαζόμενοι. Και πάνω σ’ αυτό ο κ. Παναγόπουλος μαζί με την ηγεσία, τους λίγους της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, αντί να κάνει ένα συνέδριο ανοιχτό που να είναι βήμα των εργαζόμενων, αντί να κάνει ένα συνέδριο εντός της Αθήνας που να απαντάει στα ζητήματα της κυβερνητικής επίθεσης και της ΕΕ, προτιμάει να πάει σ’ ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο στην Χαλκιδική και να συζητήσει μαζί με τους υπόλοιπους, σ’ ένα συνέδριο το οποίο έχει κατηγορηθεί για νοθεία μεγάλου βαθμού πανελλαδικά, ειδικά για την παράταξή του, ένα συνέδριο στο οποίο οι απαντήσεις δεν θα ‘ναι εντός συνεδρίου. Οι απαντήσεις θα δοθούνε ξανά στους δρόμους, στις απεργίες, διαδηλώσεις, στις καταλήψεις, στην αντίσταση των εργαζομένων, του λαού. Και θέλουμε να καλέσουμε τη ΓΣΕΕ, αυτούς που εξέδωσαν την πρώτη ανακοίνωση, να βγάλει ανακοίνωση και να καταγράψει αυτά τα οποία κατήγγειλε, από την ανάποδη, στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας και του ΣΥΡΙΖΑ. Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ, όπως απαιτούμε από τον κ. Καψή, από τον κ. Πρετεντέρη και από τις εκπομπές τις διάφορες από τις οποίες καταγγέλθηκε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας και το ΣΥΡΙΖΑ –π.χ. στην εκπομπή του κ. Πολίτη- να πούνε την αλήθεια, να δώσουνε τον ίδιο χρόνο που δώσανε σ’ όλους αυτούς τους «αλητήριους» –εντός ή εκτός εισαγωγικών, ας διαλέξουν αυτοί τι είναι- σε σχέση με την επίθεση που κάνανε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟΕ.»

Στην ερώτηση για το αν θα «επανεξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε μήνυση ή αγωγή εναντίον ανθρώπων που είπαν όσα είπαν για την οργάνωσή σας», απάντησε:

«Εμείς είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουμε πολιτικά τα ζητήματα. Δεν θέλουμε και δεν μπλέκουμε σε διαδικασίες οι οποίες λύνουνε τις πολιτικές διαφορές στα αστικά δικαστήρια. Αυτή είναι μία αρχή μας. Από ‘κει και πέρα δεν θα παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να λέμε την αλήθεια με τις ανακοινώσεις μας και να ‘χουμε χρόνο, εκεί όπου θιγόμαστε, εκεί όπου λέγονται ψέματα, τον ίδιο ακριβώς χρόνο μ’ αυτόν που ειπώθηκε το ψέμα, είτε στην τηλεόραση, είτα στα υπόλοιπα ΜΜΕ. Αυτό θα το ζητήσουμε και με ένδικα μέσα, δηλαδή με τα ασφαλιστικά μέτρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: