Η Γη των κόκκινων ανθρώπων (2008) του Μάρκο Μπεκίς




Ιθαγενείς της κεντρικής Βραζιλίας έρχονται αντιμέτωποι με τους σύγροχνους κατοίκους του εδάφους των προγόνων τους μετά από μια αυτοκτονία που θα συνταράξει την κοινότητά τους.

Εθνολογική περιπέτεια που δε μοιάζει σαν κάτι που να έχουμε δει ξανά πρόσφατα, κυρίως λόγω της αμεσότητας που της προσδίδει η τοποθέτησή της στο σήμερα. Η ιστορία είνα συγκλονιστική, με την απόγνωση της φυλής των ντόπιων (απολύτως ρεαλιστικά απεικονισμένοι) να συνοψίζεται σε ένα μόνο τραγικό στοιχείο: έχοντας χάσει την ελπίδα τους, εκατοντάδες από τους (ελάχιστους) εναπομείναντες έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία 20 χρόνια.

Στην περιοχή Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ της Βραζιλίας, οι λευκοί γαιοκτήμονες απολαμβάνουν μια ζωή με όλες τις ανέσεις. Διαθέτουν μεγάλες γόνιμες εκτάσεις και τις νύχτες διασκεδάζουν παρέα με τους τουρίστες οι οποίοι έρχονται στα μέρη για να παρατηρήσουν τα εξωτικά πτηνά.

Στις παρυφές της περιοχής έχουν παραγκωνισθεί οι ιθαγενείς ινδιάνοι, των οποίων η ζωή γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη. Ιδιαίτερα οι νέοι, είναι εγκλωβισμένοι σε οικισμούς από παράγκες χωρίς προοπτικές στη ζωή τους και το μόνο που περιμένουν είναι μια απάνθρωπη δουλειά στις καλλιέργειες ζαχαροκάλαμων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλοί νέοι οδηγούνται στην αυτοχειρία. Ένα ανάλογο περιστατικό γίνεται η αφορμή για εξέγερση. Με αρχηγούς το Νάντιο και το μάγο της φυλής οι ιθαγενείς Γκουαράνι κατασκηνώνουν στις φυτείες και διεκδικούν πίσω τη γη τους.
Οι δύο αντίθετοι κόσμοι συγκρούονται σφοδρά, τόσο μεταφορικά όσο και στην πραγματικότητα.


Δείτε το treiler της ταινίας


ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ
http://rapidshare.com/files/325589919/h_gh_twn_kokkinwn_anthropwn_by_timos.part1.rar
http://rapidshare.com/files/325587808/h_gh_twn_kokkinwn_anthropwn_by_timos.part2.rar
http://rapidshare.com/files/325594601/h_gh_twn_kokkinwn_anthropwn_by_timos.part3.rar
http://rapidshare.com/files/325606786/h_gh_twn_kokkinwn_anthropwn_by_timos.part4.rar
http://rapidshare.com/files/325605975/h_gh_twn_kokkinwn_anthropwn_by_timos.part5.rar
http://rapidshare.com/files/325604007/h_gh_twn_kokkinwn_anthropwn_by_timos.part6.rar

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας
Οι σύνδεσμοι της ταινίας δεν είναι πια ενεργοί αφού το Rapidshare εκλεισε . Μπορώ να τη βρω με κάποιον άλλο τρόπο;
Ευχαριστώ