Ζώνη Άμυνας (2007) του Rodrigo Plà



 Το περίκλειστο υπερπολυτελές σύμπαν του La Zona αναταράζεται μετά από μια ληστεία που καταλήγει σε δολοφονία. Η αυτοδικία που αποφασίζουν να εφαρμόσουν οι κάτοικοι του συγκροτήματος ξυπνά μέσα τους εκδικητικά ένστικτα.

Ένας άντρας θα καταφέρει να ξεφύγει από το κλίμα παράνοιας που επικρατεί και θα συμμαχήσει με το νεαρό ληστή που κρύβεται, καθώς ο κλοιός κλείνει ασφυχτικά γύρω τους?

Μέσα από το σασπένς και τη δράση, τα πιεστικά προσωπικά διλήμματα και το γενικευμένο κλίμα εχθρότητας και μίσους, ο Ροντρίγκο Πλα καταθέτει το δικό του σχόλιο πάνω στους κινδύνους που εγκυμονεί η κοινωνική αδικία και τις ψυχολογικές παραμέτρους που αυτή ορίζει. Μια ταινία-κραυγή για τα χρόνια που θα έρθουν και το μέλλον που προβλέπεται ζοφερό.

Μία προνομιούχα περιοχή της πόλης του Μεξικού, γνωστή ως Zona, διατηρεί ασφαλείς και αποστασιοποιημένους τους κατοίκους της μέσω τειχών τα οποία φρουρούν ειδικοί φύλακες.

Η φτώχια κι ό,τι αυτή συνεπάγεται μένει εκτός των τειχών. Όταν όμως μία παρέα τριών νεαρών από τον 'έξω κόσμο' εισβάλει στη Zona τα γεγονότα θα είναι δραματικά. Οι νεαροί επιχειρούν να ληστέψουν ένα σπίτι, μία ηλικιωμένη γυναίκα πέφτει νεκρή, κατάληξη την οποία θα γνωρίσουν και οι δύο από τους τρεις 'εισβολείς'.

Ο Miguel (Alan Chavez) είναι ο μοναδικός που καταφέρνει να ξεφύγει ζωντανός. Στα ίχνη του βρίσκονται τόσο οι αρχές όσο κι αρκετοί εξαγριωμένοι κάτοικοι της Zona που αποφασίζουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Ο μόνος απ' αυτούς που θα προσπαθήσει να μάθει τι πραγματικά συνέβη αλλά και να βοηθήσει τον Miguel είναι ο Alejandro (Daniel Tovar).


Δείτε το treiler της ταινίας


Ενσωματωμένοι ελληνικοί υπότιτλοι

http://rapidshare.com/files/147457801/lzaarx.part1.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: