Το μίσος





LA HAINE, στα ελληνικά ΤΟ ΜΙΣΟΣ. Ταινία γυρισμένη από τον Ματιέ Κάσοβιτς η οποία τιμήθηκε με τον χρυσό φοίνικα, βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες το 1995.

Βρισκόμαστε στο σύγχρονο Παρίσι όπου Άραβες, Αφρικανοί και Εβραίοι, ζουν μαζί με δυσκολία, που όμως καταφέρνουν να ξεπαράσουν τα αδιέξοδα. Το κοκτείλ εκρηκτικό και η αναπόφευκτη σύγκρουση διαλύει τα πάντα με μοιραίες επιπτώσεις για κάποιους και αλλάζοντας για πάντα τις ζωές όλων των άλλων... Με το ρυθμό του hip-hop ο Κάσοβιτς δημιουργεί μια ταινία που δε μιλά για μύθους αλλά για μια σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. " Η ιστορία μιας κοινωνίας που πέφτει και κατά την διάρκεια της, επαναλαμβάνει:

'Ως εδώ όλα πάνε καλά. Ως εδώ όλα πάνε καλά. Ως εδώ όλα πάνε καλα. Σημασία δεν έχει η πτώση... αλλά η πρόσκρουση' "

"

Μια καθηλωτική περιγραφή εφήβων που μεγαλώνουν σε εργατικές κατοικίες ,με διαλυμένες οικογένειες, μεσ' στην φτώχεια, που δεν έχουν τρόπο να εκφραστούν.


Οι ήρωες είναι μετανάστες 2ης η και μεγαλύτερης γενιάς, ο χώρος οι εργατικές συνοικίες στα περίχωρα του Παρισιού, η γλώσσα είναι μια αργκό με αντίστροφη των λέξεων, κοφτή, και με πολλές βρισιές, οι συμπεριφορές των ανθρώπων καβγατζίδικες και παρεμβατικές..

Η έντονη πολιτική πλευρά της ταινίας προκύπτει σχεδόν "κατά λάθος ",και οι ηθοποιοί της, ερασιτέχνες κάτοικοι των εργατικών συνοικιών δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες.


η ταινία είναι απλά υπέροχη


Δεν υπάρχουν σχόλια: