"Σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν" (1969) του Σύντεϊ Πόλλακ



Οι άνθρωποι είναι το απόλυτο θέαμα.

Το μυθιστόρημα του Χόρας ΜακΚόι γύρω από έναν απάνθρωπο μαραθώνιο χορού, στη διάρκεια της μεγάλης κρίσης(1929), μεταφέρθηκε με ξεχωριστή φροντίδα στην οθόνη από τον Πόλλακ, που αναπαριστά με έντονα ρεαλιστικά χρώματα την αίθουσα χορού, με τα απεγνωσμένα ζευγάρια να φτάνουν στα άκρα για λίγα χρήματα.

Τις σκοτεινές μέρες τις οικονομικής κρίσης, οι ‘χορευτικοί μαραθώνιοι’ αποτελούσαν έναν τρόπο για να διαγωνιστούν οι απελπισμένοι άνθρωποι με σκοπό τα χρηματικά έπαθλα. Το θέαμα κρατούσε μέρες, καθώς οι διαγωνιζόμενοι πίεζαν τους εαυτούς τους πέρα από τα όρια της εξάντλησης, ενώ το βάρβαρο κοινό παρακολουθούσε στοιχηματίζοντας χρήματα για σπορ ή κέρδος.
Ενάντια σ’ αυτό το σκηνικό, οι ζωές μιας άνισης ομάδας διαγωνιζομένων περιπλέκονται. Συναντιούνται τυχαία, κινούνται ανελέητα στην πίστα ψάχνοντας ένα όνειρο.
Κι ενώ το κοινό παρακολουθεί… το ρολόι χτυπάει … ποιος από αυτούς θα επιζήσει; 
Η ταινία  θεωρείτε πλέον μια απο τις κλασικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου .Είχε προταθεί για Όσκαρ και ο τίτλος της απο τότε  έγινε σλόγκαν.

Δείτε treiler της ταινίας


Κατετβάστε της ταινία με ελληνικούς υπότιτλους απο εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, παραπέμπετε σε link που πρέπει να γραφτείς και ζητάει στοιχεία της πιστωτικής! Δε νομίζω ότι είναι και τόσο σωστό αυτό...