ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ



Πέμπτη 12/11/09, 20:30 μμ

Προβολή της ταινίας "Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο"

Η ταινία προσπαθεί να δώσει μία εικόνα που αφορά τη δράση, τη σύλληψη, τη δίκη και την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη





Σάββατο 14/11/09 ,18:30 μμ

Εκδήλωση :Οι μαθητές συζητάνε για το πολυτεχνείο με προβολή ντοκιμαντέρ




Πέμπτη 19/11 ,20:30 μμ

προβολή της ταινίας "the take"

Το 2001 σε μια Αργεντινή στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης με εκατοντάδες κλειστά εργοστάσια λόγω χρεοκοπίας και χιλιάδες άνεργους, 30 απολυμένοι εργάτες στα προάστια του Buenos Aires αποφασίζουν να αντιδράσουν καταλαμβάνοντας το κλειστό εργοστάσιο της περιοχής τους. Πρόκειται για το εργοστάσιο Forja και την απαρχή ενός νέου εργατικού κινήματος.




Σάββατο 21/11/09, 20:00 μμ

Εκδήλωση :15 χρόνια από το θάνατο του Γιάννη Χοντζέα

Στις 24 Οκτωβρίου έκλεισαν δεκαπέντε χρόνια απουσίας του συντρόφου Γιάννη Χοντζέα. Ενός μεγάλου κομμουνιστή, όχι μόνο επειδή αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση του κομμουνισμού, ούτε μόνο επειδή δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι. Αλλά κυρίως επειδή κατάφερε να αναμετρηθεί με τα κομβικά ζητήματα που η κάθε περίοδος έθετε και να προσανατολίζεται σωστά. Η ΚΟΕ πραγματοποιεί σειρά συζητήσεων σε πολλές πόλεις ώστε και νέοι άνθρωποι να γνωρίσουν τον Γιάννη Χοντζέα και το έργο του.



Πέμπτη 26/11 ,20:30 μμ

προβολή της ταινίας "hunger"

Βρισκόμαστε στο Μάρτη του 1981. Μια μεγάλη ομάδα Ιρλανδών αγωνιστών κρατουμένων, εβδομήντα τον αριθμό, με επικεφαλής τον Μπόμπι Σαντς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας εκλέχτηκε βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου, αποφασίζουν να κατέβουν σε απεργία πείνας διαρκείας. Μια άλλη απόπειρα απεργίας πείνας, που έγινε έξι μήνες νωρίτερα, έληξε άδοξα (οι απεργοί πίστεψαν πως είχαν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους). Ετούτη τη φορά οι απεργοί κρατούμενοι ήταν πιο οργανωμένοι και πιο αποφασισμένοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια: