Aλληλεγγύη στο στέκι Mεταναστών



Η πολιτική πολιτιστική λέσχη Αντίπερα Όχθη, καταγγέλλει την επίθεση (24-2-09) που έγινε με χειροβομβίδα αμυντικού τύπου στο στέκι των Μεταναστών στα Εξάρχεια. Είναι ολοφάνερο, αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επίθεση ήθελαν να υπάρχουν νεκροί. Την ώρα της επίθεσης μέσα στο στέκι υπήρχαν περίπου 40 άτομα και μόνο κατά τύχη, δεν είχαμε θύματα.

Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, είναι φανερό ότι καλλιεργείται κλίμα έντασης, καταστολής, εκφοβισμού, τρόμου στην Ελληνική κοινωνία. Οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα ,από την προβοκάτσια έως και τις δολοφονικές επιθέσεις, για να πετύχουν το σκοπό τους.

Η καλλιέργεια τέτοιου κλίματος, εξυπηρετεί τους διαχειριστές και ιθύνοντες τις κρίσης και έχει σαν στόχο, να παγώσει τις αντιστάσεις που υπάρχουν και έρχονται. Η πυκνότητα τέτοιων γεγονότων, από τον Δεκέμβρη μέχρι σήμερα, δεν αφήνει καμία αμφιβολία, αποκαλύπτει ότι τυχαία δεν είναι και κάποιοι εξυπηρετούνται από αυτά. Η τακτική αυτή, έχει σαν στόχο τον ίδιο τον λαό και τις αντιστάσεις του.

Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της έχουν τεράστια εύθηνη. Ο κατήφορος που έχει πάρει η χώρα, η κοινωνία ,έχει άμεση σχέση με αυτήν την κυβέρνηση. Η προσπάθειά της, να γαντζωθεί, να κρατηθεί στην εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο, μας δείχνει ότι δεν είναι απλά μια ανίκανη κυβέρνηση, αλλά είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση για τον τόπο και πρέπει να φύγει.

Την Πέμπτη 5/3/2009 στις 18.00 στην Καμάρα, διαδηλώνουμε για την δολοφονική επίθεση.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους του Στεκιού Μεταναστών και του Δικτύου
  • Μαζικός αγώνας ενάντια στην καταστολή και την πολιτική τρόμου που θέλουν να επιβάλουν οι διαχειριστές της κρίσης
  • Επαγρύπνηση και μαζική απάντηση σε κάθε πρόκληση-προβοκάτσια
  • Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους

Να είμαστε όλοι στη διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: