ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ (2007) του Κρίστοφερ Ζάλα


Σκηνοθεσία : ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΖΑΛΑ
Σενάριο:ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΖΑΛΑ
Ηθοποιοί: Τζέσους Οτσόα, Αρμάντο Χερνάντεζ, Χορχέ Αντριάν Εσπινδόλα, Πάολα Μεντόζα
Χρονολογία παραγωγής : 2007
Χώρα παραγωγής : ΗΠΑ
Γλώσσα : ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ
Διάρκεια : 110'
Εικόνα : ΕΓΧΡΩΜΗ
Είδος ταινίας : ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ



Υπόθεση: Ο Χουάν, κυνηγημένος στο Μεξικό, πηδάει σε ένα φορτηγό που κατευθύνεται λαθραία στο Μπρούκλιν. Εκεί, γνωρίζει τον αθώο κι άβγαλτο Πέδρο, ο οποίος έχει στα χέρια του μια επιστολή από τη -νεκρή πλέον- μητέρα του, με τη διεύθυνση του πραγματικού του πατέρα γραμμένη επάνω της. Ο Πέδρο δεν γνωρίζει αγγλικά και ζητάει τη βοήθεια του Χουάν. Λίγα λεπτά ύπνου είναι αρκετά, για να εξαφανιστεί ο Χουάν με την επιστολή του Πέδρο και να διεκδικήσει τη ζωή του. Δύο μεξικανόπουλα στη Νέα Υόρκη, ψάχνουν να αποκτήσουν την οικογένεια που ποτέ δεν είχαν, αλλά και ένα μικρό παράθυρο διαφυγής από την απελπισία της μιζέριας.

Στο «Πάτερ Ημών» δυο νέα παιδιά, σπρωγμένα από τη φτώχεια και την απελπισία, και ελπίζοντας στο «αμερικάνικο όνειρο», φεύγουν λαθραία από το Μεξικό και περνάνε στις ΗΠΑ. Το ένα από τα δύο, ο Πέδρο, έχει τη διεύθυνση του πατέρα του, τον οποίον δεν έχει δει ποτέ. (Λαθρομετανάστευσε και εκείνος όταν η μητέρα του Πέδρο ήταν έγκυος και από τότε ζει στη Νέα Υόρκη). Ο άλλος, ο Χουάν, δεν έχει κανέναν να τον περιμένει!

http://www.flyingsnail.com/images/padre.jpg

Τα δυο παιδιά από τη γέννα τους βίωσαν το σκληρό «ή εγώ ή εσύ»! Ο «θάνατός σου η ζωή μου»! Ο Χουάν στη διάρκεια του λαθραίου ταξιδιού ληστεύει τον Πέδρο και παίρνει τη θέση του. Φτάνει πρώτος στον πατέρα - μετανάστη. Προσποιείται ότι είναι αυτός ο γιος του. Σε λίγο φτάνει και ο άλλος. Το δράμα θα ολοκληρωθεί!

http://dearcinema.com/wp-content/uploads/2008/09/padre-nuestro-1.jpg

Με αφορμή αυτή την «απλή» ιστορία ο Κρίστοφερ Ζάλα μάς αποκαλύπτει ένα μοναδικό ντεκόρ! Τον κόσμο των Λατινοαμερικανών μεταναστών (λαθραίων και νόμιμων) στη Βόρεια Αμερική! Εναν κόσμο που δεν έρχεται ποτέ στην πρώτη σελίδα. Ο οποίος, όμως, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αμερικής! Και είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια!

Αυτό το ανθρώπινο «ντεκόρ», λοιπόν, είναι βουτηγμένο στη φτώχεια, στην απελπισία, στην απογοήτευση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα ναρκωτικά, η πορνεία, το έγκλημα. Ετούτος, ο κόσμος άλλαξε χώρα, δεν άλλαξε όμως περιβάλλον, ζωή. Και εδώ παράγκες και ανεργία. Και εδώ εκμετάλλευση και πόνος!

Η ταινία, πώς θα γινόταν αλλιώς, είναι «σκούρα». Οι σκηνές της, τα πλάνα της είτε είναι νυχτερινά είτε είναι ημερήσια, είναι όλα «μαύρα». Οι άνθρωποι μοιάζουν με τα ποντίκια. Είναι όλοι μπλεγμένοι στη «φάκα». Σπαρταράνε! Σπαρταράνε αλλά δεν έχουν παραδοθεί! Με νύχια και με δόντια αγωνίζονται για μια θέση στον ήλιο, για ένα κομμάτι χαράς! Τις περισσότερες φορές, βέβαια, τους περιμένει ο θάνατος! Ο φυσικός ή «ψυχικός» θάνατος!






http://rapidshare.com/files/198343337/pater.imwn.part01.rar
http://rapidshare.com/files/198349383/pater.imwn.part02.rar
http://rapidshare.com/files/198355611/pater.imwn.part03.rar
http://rapidshare.com/files/198362220/pater.imwn.part04.rar
http://rapidshare.com/files/198367961/pater.imwn.part05.rar
http://rapidshare.com/files/198374195/pater.imwn.part06.rar
http://rapidshare.com/files/198380576/pater.imwn.part07.rar
http://rapidshare.com/files/198386890/pater.imwn.part08.rar
http://rapidshare.com/files/198394022/pater.imwn.part09.rar
http://rapidshare.com/files/198401285/pater.imwn.part10.rar
http://rapidshare.com/files/198403870/pater.imwn.part11.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: