Zeitgeist the movie





To Zeitgeist που σημαίνει «Το πνεύμα των καιρών» και κυκλοφόρησε πέρσι ως ντοκυμαντέρ μέσω του internet: προβλημάτισε, σόκαρε και διέδωσε στοιχεία που δεν είναι εύκολο να ιδωθούν συγκεντρωμένα, αλλά ακόμη περισσότερο να «χωνευτούν» εύκολα.
Η ταινία περιλάμβανε 3 μέρη.
1ο θέμα: “Χριστιανισμός” και συγκριτική μελέτη των στοιχείων που έχει «δανειστεί» από άλλες θρησκείες. Μία δύναμη που στηρίζεται στον φόβο και την ανασφάλεια, (πράγματα λίγο πολύ γνωστά).
2ο Θέμα: Η παραπληροφόρηση που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ κυρίως της Αμερικής, με κεντρικό σημείο αναφοράς την 9/11 και την «δικαιολόγηση» του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, (με φοβερή επιχειρηματολογία και στοιχεία).
Και 3ο Θέμα: Την στρατηγική κυριαρχία των τραπεζικών καρτέλ που χρησιμοποιεί η πολιτική για την παγκοσμιοποίηση (οι γνωστοί μας άγνωστοι –αποτελέσματα της πολιτικής βιώνουμε καθημερινά)

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του film: To Zeigeist δημιουργήθηκε ως μία μη κερδοσκοπική κινηματογραφική έκφραση, με σκοπό να εμπνεύσει τους ανθρώπους να κοιτάξουν τον κόσμο από μια πιο κριτική σκοπιά και να αντιληφθούν πως πολύ συχνά τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού πως είναι

H ταινία είναι ελεύθερη προς διάθεση και δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα. Μπορείς να τη βρεις σπό το επίσημο site, να τη δεις με ελληνικούς υπότιτλους στο GoogleVideo.

Links για κατέβασμα απο rapidshare:
[rapidshare.com]
[rapidshare.com]
[rapidshare.com]
[rapidshare.com]
[rapidshare.com]
[rapidshare.com]
[rapidshare.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια: