The Road to Guantanamo (2006)




http://www.roadtoguantanamomovie.com/reviews/washington_post/RTG_Uncensored_Poster_small.jpg


Yπόθεση:
Τρεις νεαροί Βρετανοί υπήκοοι κρατήθηκαν για δύο χρόνια στη αμερικανική στρατιωτική φυλακή Γκουαντάναμο, στην Κούβα χωρίς ποτέ να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες. Γνωστοί και ως "Το τρίο του Τίπτον" – αναφορικά με τη γενέτειρά τους, το Τίπτον της Βρετανίας- οι τρεις τους επέστρεψαν τελικά στη Μ. Βρετανία όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς και πάλι να τους δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση για τη φρικτή τους δοκιμασία. Η ταινία παρουσιάζει το χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν τους τρεις νεαρούς από τη Βρετανία σε έναν γάμο στο Πακιστάν και στη συνέχεια στο πέρασμα των Αφγανικών συνόρων την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί ξεκινούσαν τις στρατιωτικές τους επιθέσεις εναντίον του, μέχρι την τελική σύλληψή τους από το ΝΑΤΟ και τη φυλάκιση τους στη στρατιωτική βάση "X-Ray" και αργότερα στη βάση "Delta" στο Γκουαντάναμο.




ο Μάικλ Γουίντερμπότομ μεταφέρει την αληθινή ιστορία των τριών αντρών σε μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, διανθίζοντας την αφήγησή του με αναπαραστάσεις γεγονότων και με στιγμιότυπα τηλεοπτικών ειδήσεων.Οι τρεις, πακιστανικής καταγωγής, Βρετανοί υπήκοοι ταξίδεψαν στη χώρα τους για το γάμο ενός απ’ τους τρεις και βρέθηκαν ξαφνικά έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Γκουαντανάμο. Μετά από δύο χρόνων ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια, κι αφού αναγκάστηκαν να ομολογήσουν ότι είναι μέλη της Αλ Κάιντα, επιστρέφουν στη Βρετανία και αφήνονται ελεύθεροι, χωρίς καμία κατηγορία! Χαμηλού προϋπολογισμού, με ερασιτέχνες ηθοποιούς και κινηματογραφημένο στους πραγματικούς χώρους όπου συνέβησαν τα γεγονότα, με αποσπάσματα συνεντεύξεων των ίδιων των θυμάτων, ήταν η αφορμή να επιστρέψει ο σκηνοθέτης στις ταινίες με ενδιαφέρον και να κερδίσει την αργυρή Άρκτο

Ελληνικοι υπότιτλοι απο http://www.greeksubtitlesproject.com/get_greek_subtitles.php?id=7658
Links
http://www.megaupload.com/?d=1QHC015B
http://www.megaupload.com/?d=Z5HZM52N
http://www.megaupload.com/?d=L5SS8A3X
http://www.megaupload.com/?d=V02QHB8J
http://www.megaupload.com/?d=VIAKTLQ0
http://www.megaupload.com/?d=979K062K
http://www.megaupload.com/?d=AZM99FBD
http://www.megaupload.com/?d=YYDVAAN3
http://www.megaupload.com/?d=LT8BMVWP
http://www.megaupload.com/?d=V703INZF
http://www.megaupload.com/?d=CZ9FGH3Q
http://www.megaupload.com/?d=OPQ25RAL
http://www.megaupload.com/?d=JWC7RGNS
http://www.megaupload.com/?d=2XNB87LH

2 σχόλια:

kleanthis είπε...

geia xara file..katarxhn sugxarhthria gia tis tainies pou anevazeis..exw dei arketes k exw na dw akoma para polles kales..synexise etsi..
oso gia auth thn tainia uparxei kapoio provlima sto part2 k den mporw na to katevasw..exoun katevei ola ta alla part ektos apo auto..opote mporeis tsekare to ligo k an ginetai kati enhmerwse me..
eyxaristw prokatavolika..

Ανώνυμος είπε...

Οντως το part2 δεν δουλεύει. Βγαζει
"The file you are trying to access is temporarily unavailable." Αν μπορεις ξανανέβασέ το σε παρακαλώ.